30 October 2015

Puteri ke 2 anak ke3 part1

Alhamdulillah.....
Dah selamat melalui fasa yang agakkk besar dalam.hidup..yakni fasa bersalin...walaupon bukan kali pertama ...tapi setiap kali adalah yang pertama...mean,setiap anak ade Kisah dan pengalaman tersendiri...
Masa kat hospital ramai yang tanya,termasuklah nurse n doktor..anak pertama ke..anak pertama ke...
Tak tau la knape tanyaa macam tu...nampak muda or nampak macam xreti sesangat...hihihihi..
Apeape pon boleh la...janji selamat..huhuhuhu
Okey....
Memula sekali fiuuuuuuuuu....tarik nafas panjang panjang dlu......
Ofkos la ...katanya melalui fasa yang agak besar kan......kenala tarik nafas panjang n mengucap banyak g2.
Pertama sekali kitaa mengucap syukur dulu kerana segalanya selasai dengan selamat dan dipermudahnkan segala urusan.....
Alhamdulillah........
Hari ni adalah hari yang ke 41 baby selamat dilahirkan....
Iaitu sehari selepas berpantang....
Aku berpantang makan selama 40ari...ade yang cakap kena pantang 44ari...tapi mak aku dulu pantang 40 ari...so aku pn pantang 40ari laaaa yo.....
Itu pantang makan okey...
Pantang ehem-ehem...tetap 100 ari okey😋.......hihihih

Okey..ini puteri kesayangan hamba......


Nur Aliya Fatimah Izzati binti Muhammad Redha...

Dilahirkan pada 21.10.2015
pada pukul 9.52pagi
Di hospital kuala krai.
Berat masa lahir 2.75kg
panjang 46cm....


Pengalaman melahirkan die macam ni...
Pada ari ahad 20.10.2015...waktu tu 38week n 4ari...
Paginya macam biasa lagi....xde rasa ape2 yang pelik.....aku pon buat keje macam biasa la.....
Cuma ade la rasa tak larat...yela sebab perut pn dah besar kan...macam biasa la aku baring2 jela....
Then....malam tu....dalam pukul 9.30 Lebih macam tula ..ase macam ade sesuatu mengalir kat ... tuttt

Aku pn ke tandas tengok...kot terkencing ke ape kan...perut xrasa sakit pn...
Warna puteh ...aku dh mula panik dh...bersalin seblom ni rasa sakit dulu...ni kluar air dulu...risau la kot baby dah nk kluar time tu jgk ke...cepat2 pakai pad n bagtau mie n en edo...kebetulan time tu en edo xbalik lagi....
Aku call..cakap..abang...balik cepat...ketuban dah kuar..die pn panik cepat2 balik..siap2 ambik barang sume...pergi la ke hospital....
Bermula la episod bersalin kat hospital tu pada malam tu...tapi bukan terus bersalin.....
Ape yang jadi?...............



Kita sambung nanti....
Baby manja mama dah uwekkk...uwekkkkkk........tadaaaaw

2 comments:

Diana Rashid said...

2kg lebih tapi nampak pipi tembam nya...alahai comel sangat la..ada iras2 abang ke kakak??heheh..esok nak tulis pasal eda la katblog..heehehh

aSmiDar said...

Tu la..eda pon xsangka...2kg lbih je..tp nmpk besar..hihi
Nk tulis psl eda?nkntulis ape la kakDiana...huhu