12 April 2011

Hobi Baru!!


Wanita yang mengandung dan tidak bekerja ni sangatla boring duduk sesajo dirumah..
makanya segala benda yang boleh dibuat,akan dibuatnya..tu pon kalau rajin la..kalau malas,,,kim salam sajo..huhuh
jadi..ni la hobi untuk mase ni..tak tau la berapa lame bertahan...sekang ni masih berkobar2 lagiks..hehe

Jahit2 nama kat sampul bantal...sebenarnya nak jahit untuk baby...jahit kat baju die, cadar baru die,dan segala benda untuk die..tapi kesian plok kat Ali,kang die kata dah tak sayang die plak..hehe..soo..projek pertama jahit sampul ni Dulu.... I Love Ali...:)
Close Up sikit...tak berapa nak meriah sangat..sebab pertama adalah kerana saya budak baru belajar, kedua adalah kerana warna kain ni tak shock sangat..cuba aku buat warna shocking pink,blue dan segala yang tershock...mau terkezut mak tengok cantik sangat(ayat kaver)hehe

cerita pasal kain ni plak bukan main susah laaaa nak cari kat klantan ni..nak2 kat machang..... non ado okey..pegi tanya kat kedai..nak kain felt...sume tanya..hah??hah??kain ape tu??macam tu la diorang tanya...kain ni pon aku dapat setelah meramuk2 en edo..en edo jumpa kat kedai cat kereta..dan kain ni adalah digunakan untuk mengelap kereta..voley??hahaha

warna 3jenis jer ade..biru,pink dan oren..soo..bantai je mane ade sebab dah tak tertahan nak menjahitni...
.
.
..
.
.


dah la cerita pasal kain..sebab hati tengah geram ni..Tadi..kucen aku yang bunting dah pon selamat beranak..okey la kan..berita gembira la tu..
tapi yang tak gembiranya adalah die beranak dalam almari anak aku!!!!!!!

Abis sealmari okey..busuk giler siot...


Ni hati tengah panas ni...letihnya aku nak kena basuh sume baju2 tu balik..dah la musim 'rajin' sekang ni...huhhhhhh
.
.
.
.

Akhir dengan gambar gembira dapat siapkan projek pertama...heheh

10 comments:

BLADE EDGE said...

salam akak...

lamanya xde entri...tgk2 dah ada hobi baru dan.....baby baru (coming soon)...hahahaha

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak..bagus lah ada hobi baru...hehe..jaga diri ye..

~aSHa~ said...

kretip nye....

kalo sha pun tak larat nak cuci berak kencing kucing..kalo beranak lagi superb tak larat jadinye...

byna said...

waaa...terernye..jahit utk aku skli wesss...ahaks...;)

WaWa_EzRiLL said...

hye salam ziarah dan perkenalan... kreatif tul blog ni.. kagum sangat.. jemput dtg singgah blog wawa yea if free2..

damha said...

hasil kerja yg kreatif utk mengisi masa lapang yg terluang....good idea

Cik Ct said...

wah! hebat neyrr.. susah x nk bt?.. hehe..
emm, jom follow sy lek.. thnx~

miZz_nizZ said...

dlm almari?haha..dh la tgh 'rjin'?hahaha..siannye.xpe,die soh rjin sketla tu.hehe.hbt tgk hasil prjek pertama ni..hehe=)

Anonymous said...

Best Forex Brokers stp ndd ecn http://4runnerforex.com
free metatrader demo, the top forex broker is 4runnerforex tight low spreads.