11 March 2011

"Mama..Adik nak makan dono"

Ingat kan ape ke bendala dono..dono tu..
Tanya Die banyak kali...makan ape???
Roti canai ker??
bukan.
dono..(sambil buat sign makan beger besar punya)
ape???beger??
Bukan
dono...dono...dono...(tensen dah die...nak nagis2 dah)
pastu pikir punya pikir..pikir lagi..
baru la teringat...die baru tengok iklan Mc D kat tv..
so...tanya la die..Mc Donald ker???
hhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....Dono
hehehehe...dah pandai2 request nak makan itu ini dah anak bujang aku ni...

bila anak dah mintak ni,tak sampai hati nak dropkan permintaan die..
tapi...hermm ade tapi jugak,kat Machang xdop Mc D..kalau ade pon kat Kb..Dah dekat nak magrib dah time tu,xkan la nak merempuh jalan raya dimalam hari semata2 nak makan benda alah tu..
jadi kita sebagai ibu bapa ni kena la bijak sket..haha..bijak ke mengelat..hehe

Kitaorang bawak die pegi KFC jer..sama je pon...dan sib baik la die tak perasan...hehe
makan pon fun fries je dienya..bukan nak beger bagai...saje nak ajak berjalan la tu..huhuhu
Ni haaa..bukan main hepi lagi...pakai baju tido je anak mama...yang penting kopiah tak tinggal...hehe
Mama pon dah makin tembam...asek makan je skg ni...
Ni Babah suruh sebut KFC...tu mulot moncong macam tu tu...
Gambar dengan mama je..babah tukang ambik gambar..
sekian..

dapat jugak Adik makan dono...kan dik...hehehe

11 comments:

azi nur said...

ala comeynye mudak kecikk ni..nak mkn dono...hheee

aSmiDar said...

hehe..Tq akak azi..:)

diana said...

eda..
pipi ali dah bulat sikit la..
eh!!perottttt!!
hehhehehe

aSmiDar said...

hehe..perot tu penting.....

hana said...

comel nye anak akak..
pasnh nk mkn dono gak la..
huuhuh

.:. Maa .:. said...

da, bila due? maintain je muka... he. ali xleh panggil adik doh, abg long la

aSmiDar said...

hana : tenkiu...:)
haaa...nnt banja akak skali ek..:)


Maa : Due 12.6 ni...
Ali dah blja2 cakap ngan beby..
Die cakap..
"Assalamualaikum beby..ni abam ali ni.."

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

damha said...

lain kali ali ajak mama gi cc (KFC)..he333..comelnyer dgn kopiah tu...

Nina K's Luviee said...

saya suka tgok blog awak...mmmm saya ni baru berblog....so kalau sudi follow la saya juga....keep in touch k :)

bloghok said...

comel anak leni..haha