29 March 2012

Ali & Alisha @ zoo negara

 Alisha tayam bukan men lincah cergas ketawa gemilang lagi die..mase ni landing kat musolla kat bangunan tabung haji..teman mak sedaranya Alisha lapor diri keje..lame banget.kami anak beranak pon menapak kan diri ler ke tempat yang boleh meletakkan bumper...macam tu..huhu
 Alisha boleh la bergerak bebas siket..kalau tak kena dokong je die..tak ke mengamok lame2..mak yang mendokong pon nak tercabut sendi...ase gerammm je ndak letakkan die berjalan sendirik..harapkan die tak boley jalan lagik hokey..
 Ni dah sampai zoo..
slamber je penulisan aku skang..dah tak de mukaddimah bagai..
hentam saje lah makkk..
kat zoo, kita yang dah suku abad ni biasa la..bukannya sonok sangat boley tengok menantang ni sume..dah la kena berjalan jauh pastu time tu hujan manja2..boley bayangkan la kan keadaan kaki dan aroma yang menusuk kat hidung..tapi demi anak2 terpaksa la jugak masuk..sekali seumur hidup 'budak' dorang pon tak xpe..janji ado...hehehe...
 bila tengok gajah terus nyanyi..
Gajah  Elephant hidung panjang,
telinga lebar
mata sepet..
oleh Abam Alinya....

 burung langau katanya..
sebab ade iklan yang budak cina, melayu india tu..cakap ade banyak langau...

 Cik ele lagi...
 burunnn lagi

 tiger..
Time ni Ali da takut..Harimau ni asyek duk mengaumm jer..lapar kot...
 Alisha?? 
macam biasa la..
hada haku kesah..hahaha
bukan die feduli pon..tarak takut punya orang..
tapi dengan orang?? dieee takot...haha
 Ali cakap eeee..takot laa mama..nak suh bergambar bukan men payah lagi...tapi sonok la bawak die sebab die excited tgk itu dan ini..takde mlopong je..kira berbaloii la jugak bawak die....kihikhikugikuhg
 Ali sayang
 mama n Alisha
 Tapir
 sekawan rusa tak silap..
 babah n Alisha











 Saja nak mengabadikan tag tiket..
mahal eh sekang tiket masuk zoo..
dewasa rm 20 kanak2 rm 6.. Alisha free..
takpe la niat sedekah kat binatang2 tu sume kakakakaka

 Ali dah bad mood dah penat jalan...
 kura2
 Buaya
Anak buaya


lame tak bersiaran...cehhhh..macam la glemer sangat..
banyak benda nak tulis tapi bila dah lame tak menulis..ase kekok je..aya pon litang pukang..pakai hentam saja..xpela janji ado..tandanya aku masih disini..masih sihat dan masih seperti dulu..wakaka..

1 comment:

OUTBOUND TRAINING DI MALANG said...

selamat pagi sahabat..

sedikit berbagi inspirasi pagi..

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat pagi serta senyum terindah kita untuk meyambut pagi hari yang indah ini..
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/