28 August 2010

Sehari setengah dan setengah bersama Atiey :)

Kenapa sehari setengah dan setengah???
Sebab hari Khamis Atiey sampai dah pukul 4.30..
lepas tu hari jumaat satu hari..
dan hari sabtu, pukul 10 atiey dah naik bus Balik Rantau..:(
hukhukhuk..sedih nak berpisah...hihi

Tak banyak aktiviti Atiey kat cini..Maklumla eda xpandai bawak keter..kalau tak mesti kita dah berfoya2 kan atiey..hihih
Harap Ati hepy dan tak serik untuk datang umah eda lagi...:)

Ohh terima kasih juga kat en edo kerana tersangatla sporting..
Terpaksa tido luar untuk membiarkan dua sahabat baik ini tido bersama..hakahakhak..
en edo cakap xpe..die xkisah..
lagipon en edo tau yang Atiey adalah sahabat yang dalam erti kata sahabat yang sebenar..
Bukan macam sesetengah sahabat yang hanya sahabat bila kita senang..
Bila susah...hilang tah kemana...
so die kisah berkorban sikit..
Atiey dah banyak berkorban untuk ayang kan abang,,:)

Okey..
Nak bercerita sedikit sebanyak aktiviti semalam..

Hari khamis Atiey sampai dengan Bus kat Machang..
Bukan main lagi  die tau tak..!!!
pagi dalam kol 11 eda meseg..

Atiey, jadi tak datang???
Xreply..
Eda kol..
Atiey cakap dalam kelas..
Heran dah mase tu sebab seingat eda atiey cakap klas abis awal..
err..xpe..tunggu lagi...

Pukul 1 maseg lagi..
Atiey tak replay jugak..

Tunggu lagi..
pukul 3 petang..
eda meseg tanya duk buat ape..

Atie reply..
Da, Atiey Ade kerja ni..nnt ape2 hal Atiey meseg..

Eda frust dah..
eda replay..
aloooooo.....keje gapo pulok???xjadi mari la tu...(dalam hati dalam 2 lagi..betul ke cik kak ni..)

Pastu Atiey col cakap dah kat stesen bus machang dah....huhuhuh
pentipu yer kamu..saje nak kasi orang suspen...

eda kol en edo n pegi ambik Atiey kat stesen..
Bawak Atiey datang opis..
bual2,gosip2,gelak2..
thennnn balik umah...:)
Berbuka kat rumah..main2 ngan budak kecik..
Ali malu2 lagi masa mula2 sampai tu..
konon2 malu aw aw aw...g2..
malam, bual2 kejap pastu tido..

Hari Jumaat
pagi kemas2 umah
baring2 tengok tv bagai..
ohhh..Atie bukan datang dengan tangan yang kosong yer..
Atiey bawak Adiah..hehehe..beshh..
Ali dapat ni untuk besday die..
Ali dapat kemeja..
tens Anty..nanti boleh buat raya..:)

bukan Ali je dapat tau..
Eda pon dapat jugak..hihi

tu haa...eda dapat tudung pink yang somellll..
terus pakai bawak g jalan..hehe
tenkiu laling..:)

Aktiviti kat rumah macam biasa la..
tido, makan,oppp..pose, tengok tv bagai..
petang dalam pukul 3..
kitaorang keluar jalan-jalan berjimba ramba..
xbanyak tempat yang eda boleh bawak..atenya pergi pon menumpang abah..huhuh

Mula2 opkosla ke ekonjaya..katenya ekonjaya baru bukak kan..haha

sila abaikan budak pom bulat yang sengih tu..
tumpukan pada ekonjaya tersebut..hihi
Atiey dalam proses pemilihan kasut..
tapi xde yang berkenan dihati..
(gambar curi-curi)
pusing lagi
pastu kita pergi tempat ni..baru bukak masa ramadhan ni jeer...
jual macam2..
Bunga2 pon ado..
pastu kitaorang pegi bazar..
xde orang kan...sebab awal lagi..
kat bazar lagi...
Ni sebelom pergi jalan2..sempat posing mosing depan kedai miie...huhu
ni pon sebelom pergi..Budak kecik tu bakal ditinggalkan tu...
duk umah yer syg..mak kamu nak berfoya2 ni..hakhakhak
ohhh...ni bila dah balik...
Ali tunjuk skill ngan basikal baru die..
Anty tukang ambik gambar..


okey..dah abis gambar dah...


Aktiviti ari sabtu pulak..
hantar Atie ke stesen bus..
Atiey naik bus..eda pon mai pejabat..gambar semua lam henset Atiey..
kita tunggu update dari blog die plak yer..hihih


pssssttttt : Terima kasih Atiey datang umah..segala kesulitan,ketidakpuasan hati,ketidak selesaan,ketidaksegalanya dimaapkan....Dan jangan serik untuk datang lagi...:)

10 comments:

EkiN said...

atiey...nak ikut....xnak kawan ngn atie...g umah eda xcakap p0n....dah la pergi berfoya2 xcakap....xnak kawan ngn atieeeeee.......hehehe

aSmiDar said...

haha..ala ekin jagna la sedih..
kan eda dah bagtau Atie nak datang..
errmmmm..kalau ekin ade lg besh..pannjang sket langkah kita..hihihihih
nnt kita berkumpul n berfoya2 bersama yer..hihihi

atie_hidayatul said...

alalO ekin...
jgn ler g2...
ekin kt umh ker skang ni...??
nnt kta g bfOya3 lg eh...
lg rmai lg besh...
kn3..???
heheh...

aSmiDar said...

yup...lagi ramai lagi bes..lgpon..pnjg la langkah kita nnt..
keter dah ade pemandu xde..hakhak...ekin ade...semua beres..
Ros sekali kita g ambik..hehehe

EkiN said...

beres...nanti plan molek kita g round sume tmpat..calling2 nor ngn ina..beres boh..

aSmiDar said...

beres...
harap satu hari nnt..kita dapat berfoya bersama..:)
rindu at-ekin-ros dan nor..

diana said...

seronok bile
ade kawan yang
sentiase bersama kita..kan??

aSmiDar said...

yup..sangat seronok..
ade kawan yang betul2 kawan..:)

BIDUD said...

heee...takot!!!!!!!!!!!

aSmiDar said...

En dud : takot gapo gak??
jgn kerana pnah ptus kasih dah takot ngn pom..hahaha