04 August 2010

Tak Sedar Diri La orang Tua tu..

Assalamualaikum...
huhuh...arini masuk opis lambat lagi..
ape nak jadi la ngn akus ni..hehe..
naseb baek bos xsampai lagi...
tapi kat kad merah lagi la..haha

Lambat masuk opis tadi sebab en edo nak singgah kedai servis ekon..
ekon dah xberapa nak sejut...
So singgah la kat kedai cina kat machang ni..
aku tunggu lam kete jer..
ate sekejap je katnya en edo..
Tunggu-tunggu..sambil2 main fon..
mase tu xde orang kat bengkel tu..cina baiki keter ngn anak die jer,ke pekerja xtau la..en edo duk borak ngn tauke kat kaunter...

pastu duk kejap..masuk la sorang pakcik melayu..
bawak anak perempuan die around4 g2..
mula2 ingat die nak beli spare part ke ape kan...
cakap2 ngn cina tu, die tunjuk jari3...
cina tu pon bagi....

tau ape cina tu bagi?????
BOTOL ARAK!!!!
bukan botol saje yer..sekali ngn arak masih terisi kat dalam...

ish..ish...ish...mengucap panjang aku..
1.bawak anak pergi beli air setan..
2pakcik ni islam okey..
3pakcik ni melayu..
dan yang paling xtertahan die dah tua!!!

bila nya die nak bertaubat kalau dah tua macam tu pon duk togok air setan lagi????
ade spare umur ke die???

Astaqfirullahhalazim...

Terkedu en edo seketika kat kaunter tu..
pakcik tu membeli tanpa segan dan silunya okey..
aku kat dalam keter ni dah menyumpah seranah dah..

Bila pakcik tu dah blah..
en edo tanya la cina tu..
selalu ke die datang beli sini..
cina tu cakap tu pelanggan tetap die...
ari-ari die datang beli maa...huhuuuhuhu

pastu en edo tanya la berape setin tu..(saje la nak tau sebab pakcik tu keje kutip sampah je)
RM11.++....bukan nye murah..
baik la die beli beras ke hape kan..

Cian jugak kat ank perempuan die tu..
anaknya pakai tudung...ish..ish...ish...
dunia sekarang ni memang dah tua sangat dah..

Semoga Allah bukakan pintu hati pakcik tu supaya berubah..
Semoga sempat..
Amin....
Semoga anak cucu aku terhindar daripada perkara-perkara keji yang di mungkari oleh Allah...
Amin..

7 comments:

BIDUD said...

ish2..dunia dh nk kiamat...
hahahaha

aSmiDar said...

tu la kata..
dekat sangat dah kita ni..
Semoga kita sempat bertaubat..:)

EkiN said...

dunia akhir zaman ...

aSmiDar said...

kan kin:)

Maa said...

da, kata nk ajar buat nuffnang.

Maa said...

da, kata nk ajar buat nuffnang?

aSmiDar said...

nk ajar gne eh..kot komen ke..ko ore wat entry..panjg gok cara..
tp sene jah kalu baca c2..