19 October 2010

Astaqfirullahalazim...

Ya Allah..
Tak pasal2 hari ni dah kotorkan blog ni gara2 geram dengan makhluk yang dicipta Allah..
Ye...semua tidak sempurna..
tak adil aku nak hukum orang yang hanya sakitkan hati aku yang memang sedia berangin sejak  2 menjak ni...
nak kata aku cepat naik angin???
memang..cepat benar nak marah, merajuk, sakit hati, sedih.....:(
.
.
Banyak masalah yang timbul sejak kebelakangan ni..
lepas 1 dan satu..tak cukup dengan tu..ade pulak makhluk Allah yang kurang tahu menjaga hati dan persaan orang..
hanya kerana berduit lebih seratus dua dari aku..
mungkin jugak dipandangan mata die aku adalah seorang yang tidak patut diambil tahu hatinya...mungkin..
Mungkin jugak die merasakan aku hanya layak dilayan sedemikian kerana aku adalah aku???

Ya Allah...kau kuatkan la hati dan perasaan aku...
Berikanlah aku kekuatan untuk menghadapi setiap dugaan yang Kau agendakan untuk aku...
aku tau..
setiap ape yang berlaku telah tersurat dan akan tersirat bila tiba masanya...


subhanallah..
Astaqfirullahalazim..
Lailahaillalah...


psssttt : Entry seblom ni akan didelet..Tak sangka boleh terpublish entry seumpama itu..tak baik kan..
yer..aku insan lemah...
walaupon hati gundah gulana sakit hati jantung pisang segala...tapi aku tak bersedia lagi untuk menceritakan hal yang sebenar...Walaubagaimanapon..AKAN diceritakan disini supaya cucu cicit aku tau..yang nenek moyang die ni bukan jenis yang mudah ditindas....!!


bunyi macam berat kan???
berat la bagi yang memahami...

13 comments:

diana said...

jangan simpan2..
makan hati je nanti..!

sarah-najwan said...

eda..komen lagi ni..ecece...bawa bersabar..setiap yang Allah duga kita..ada hikmah yang tersembunyi..lambat bangat jah..

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

MMM...

bawa2 banyak selawat pastu baca lahaulawala..... hialiyulazim

~SukEMakAn~ said...

sabar kak!
semoga Allah kuatkan akak nk hadapi semua nie
=)

Tomato Gurl's Life said...

sabar ye eda...Allah sayang hambaNYa yang bersabar..dan sabar tue separuh dari iman :)

ainzuryn said...

dulu akak pun cepat hangin bila ada orang cuit akak. Apa yang akak buat ialah ambil wuduk pastu baring...tenangkan diri...

BLADE EDGE said...

salam...

bunyi post pun mcm serabai jer..
mcm ada keTENSIONan jer...

miZz_nizZ said...

bersabar ek..=)

aSmiDar said...

Diana : Dah cuba luahkan..tapi susah..
manusia y bukan manusia nih..huhu


Sarah : ten selalu komen...tengah sabar ni..ermm...ermm.ermmm


safinaz: InsyaAllah...terima kasih....:)

aSmiDar said...

sukemakan : tens ek...InsyaAllah...akak cuba tahan selagi mampu..:)


Cik Tom :Yer...semoga Allah tambahkan iman dalam diri eda..terima ksih..:)


Ain : ermmm...wuduk mmg boleh tenangkan fikiran..kdg2 kalau kita sedih sgt..ambik wuduk sembahyang..boleh nagis dalam sembahyang..betapa kita ingat DIA bilas kita susah jer...
Lailahaillallah..

aSmiDar said...

Blade : mmg berterabur post pon tak berkualiti akhir2 ni..huhu..macam la pernah berkualiti..



Mizz : terima kasih..InsyaAllah...:)

Ogy said...

mama dah terlelpass ni...susahlah takde blog list...asek tak ingat blog kawan2 bila nk terjah...huhhu

aSmiDar said...

Ogy : hehe...xpe...ni kan dah baca..eda pon dah okey..:)