19 September 2010

Ehhh..Tengok betol2 seblom isi tu...!!!!!!

Tadi jalan2 ke keblog kawan..

dapat tau benda ini..
Jaga baik2 blog kita,akaun kita, bukan blog je tau, facebook, twitter,frienster dan sebagainyala..
silap2 aribulan akaun bank pon dorang boleh take over..

nak tau kita punya dah kena (Nauzubillah) hack ke blom..
kuar macam ni..

kat kita punya Dashbord(kira die dah padam kita punya)pastu tulis die punya..


yang membolehkan blog2 ini dihacker adalah dengan mengisi form macam ni..

Biasa tengok kan interface macam ni???
kita nak folow blog orang ke, nak komen pon ade kadang2 macam ni..
kena tengok betul2!!
kalau kuar yang macam kat atas ni 
JANGAN ISI ID DAN PASWORD KITA!!!
sangat bahaya..

kalau dah tengok asenya dah boleh beza antara yang betul dan palsu..
kena teliti la..jangan main isi jer...

kalau tak cam lagi..
tengok kat url atas tu..
yang pengkhianat punya macam ni..

yang google punya macam ni..

tengok kat http tu pon dah tau...kalau goggle punya https..
s bermakna security..


soo..berhati2..negara kita maruah kita...cehhh tetiba..
blog kita hak milik kita......kuangggg...


sume ini aku tahu dari Akukeini..nak tau lebih lanjut...
jom terjah blog die...


pssttt : kurang asam keping betol mereka..jahat tak bertempat..ape pekdahnya la nak buat jahat..tak takot seksa kubur ke oittt???

10 comments:

Fane Davis said...

emm...saya kena sekali..org pakai prof saya buat kutuk blog orang lain.kira kena hack lah tuh kan??

aSmiDar said...

haa..macamtu la..die dah boleh acess akaun kita..pastu dorg msti nak hancurkan kita punya..kutuk2 benda yang tak patut..huhu

~SukEMakAn~ said...

erk
takotnye
rasenye penah kot semalam bende camtu kua
sebbek cansel je
T_____________T
tanx for d info kak!

aSmiDar said...

huhu..tula..aka pon dah terisi pon tak tau la..mintak2 la tak...
huhu

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

tak de kerja.. pastu nak nyusahkan hidup orang lain...

aSmiDar said...

tula..tak takot siksa kubur ini orang..huhu

BLADE EDGE said...

salam...

just drop by.wpun bukan follower tp nk komen jugak :-)

saya pun ada baca berkenaan post di blog akukeini.blogspot.com tu siang tadi..mmg saya dah try survey utk tgk page tu tp saya x isi la info ID & password kat kotak biru sebelah kanan page tu.lps tgk tu, saya terus blah jer..

dulu saya pernah terima email, bgtau berkenaan webpage Maybank kene hack. page tipu tu rupanya sebijik2 mcm page Maybank yg btul, adress yg tipu tu 'http://..' xde 's'.kalau perasan, kali ni pun kaedah sama digunakan, cuma xtau la sama ada dibuat oleh individu sama@lain.

saya ada update jugak di blog saya berkenaan hal ni.

hrp smua selamat dr sebarang ancaman.insyaallah...

aSmiDar said...

Blade : Thanks 4 komen..
tu la..jahatnya manusia ni..
tapi mujur la die tak bijak mane kan..
sebijak2 die pon ade lagi yang lebih bijak..

BLADE EDGE said...

salam akak...

ada baca blog pagi ni. just 2 share, ada blogger blogspot hampir kene. tgk la post di blognya. ada diberitahu juga sapa hacker tu. ada 2 nama..tgk la kat link ni..

Hampir kene

p/s: merajinkan diri pulak concern utk semua..heheheh

aSmiDar said...

yup...dah baca dah...blog akukeini tu pon ase dah kena la sebab try tgk komen kt blog die..dari hacker tersebut..bila klik..kuar page yg same..mgkin pegkhianat dah dapat id dah paswod ...