28 September 2010

Ganguan Makhluk halus

Korang Perasan tak ade ni kat bawah header akak 2??
akak baru je letak tadi..
nak menceritakan satu kisah..
semalam..ali anak bujang akak tak boleh tido..
dari pukul 1 sampai la pukul 6.30 pagi..sekali dengan akak-akak tak boleh tido..

Ali merengek-rengek cakap takot...takot...takot...
pastu akak tanya la die takot ape..???
die cakap pakcik itam..(menaik bulu roma akak nak mencerita)
akak baca2 ayat qursi, yassin segala..
die okey kejap..

pastu baru akak benti baca dan nak lelap..die nagis lagi cakap takot..takot..takot..
akak tanya lagi..takot ape...die tunjuk2..tu..tu...tu..pakcik itam hodoh nak ambik die..
akak memang dah seram sejuk tambah2 en edo tak de..

akak baca2 lagi..berterusan macam ni sampai pukul 6.30 pagi...lepas 6.30 pagi baru die boleh lelap..tu pon lepas babah die balik....

akak percaya die kena kacau sebab die tak pernah macam ni..
perut die akak dah sapu ubat segala..memang tak kembung....lagipon die dah pandai cakap..kalau die sakit ke hape ke die akan bgtau..
ape yang budak bagitau selalunya betul..
budak2 besar die tak mungkin menipu..
Jadi en edo akak bawak jumpa Ustaz Yeh..
Alhamdulillah..
Ali dah okey sekarang..

ustaz Yeh juga boleh mengubati pelbagai penyakit yang diizinkan Allah untuk sembuh...
Akak juga dah cuba untuk sakit darah tinggi..
atuk sakit gaout..

dan pelbagai lagi..kalau ade kemusykilan or wut ever nak tanya boleh call die..
akak tak dapat satu sen pon dari die...
akak cuma nak bgtau ...sebab memang berkesan..Dengan izin Allah...

huhuhu..seram jugak dak Ali buat perangai g2..dah la mak die ni penakut..hehehe
kus semangat..


Psssttt : Mencegah lebih Baik dari mengubati....

9 comments:

diana said...

budak2 kecik memang boleh nampak benda2 halus ni kan..
kesian dak ali..
abis tu eda tak keja la hari ni?
mujur dia tak demam.. setengah budak mesti demam punye..

aSmiDar said...

eda keje..Ali tak demam..
mula2 panas jugak badan die..
bila dah minum air tawar tadi oke..

tu yg eda main keje..
dah bnyak sngt cuti...huhu

Safinaz Hanum Ahmad Anuar said...

anak sulung saya pun cenggitu.. nampak bukan2

aSmiDar said...

safinaz : tula..bdk mmg akan nmpak mcm2..dan boleh pulak bgtau kita ape die nmpak..huhuhuh
dah la mak die ni penakot...

INCHIK PIPI PAU PANAS said...

errr..siyes takut...

RuSh D said...

rush d nk juga bgtaw..ada ustaz nie ajr..
tadah tgn pas tue baca alfatihah,3kul,ayat kerusi.dh abis baca, ludah tanpa air ludah mean ludah angin kat tapak tgn sbyk 3 kali..pas tue sapu seluruh badan yg bole dicapai..bagus wat seblom tdo n bila rasa ada gangguan.. insyallah x kena kacau..

aSmiDar said...

Inchik PPP : Memang seram..k.eda pon meremang bulu roma..huhu


Rush D : thanks info...InsyaAllah k.eda Buat....

mamawana said...

Alhamdulillah. Ali dah sihat. Kelebihan budak2 bleh nampak , cuma emak ayah jer tak percaya kan..kan..kan..

Nak kongsi citer gak..Suatu mlm ketika dlm pantang baru 2 minggu bersalin, baby mama pernah menjerit tengah mlm jam 2 pgi.. Mama disisi baby pun terpelanting bangun dan ternampak sibongkok dari gua hantu menyeringai kat tepi katil merangkak gi kat baby mama... Mama pun jerit syaitan sekuat hati sampai bapak dia terpelanting bngun dan terus azan.. Then baby pun nyenyak tidur...serammmmm. Now, baby mama dah belajar UITM....alhamdulillah

aSmiDar said...

mamawana : Seramnya siap mama boleh tgk sekali..
huhuhu..mmg btul bdk2 boleh tgk dan sila percaya ape y dorang cakap sbb diorang tak mungkin mereka cerita..