22 September 2010

Cara Mengesan Malware.....Bersama Teratak Usang



Terima kasih daun keladi kepada Azilas kerana Tutorial Beliau..
pagi tadi bukak blog tengok kat shoutbox.Azilas bagitau yang Tutorial dah siap..
okey..
jom kita tengok sapa yang kena  ehhh..tak..jom kita tengok  cara Mengesan Malware kat blog kesayanga kita ni...

cara nya adalah dengan 

Kita refer kat Blog azilas la boleh??
sebenarnya memang nak buat entry pasal ni..
tapi nak uplode gambar terlalu menduga kesabaran iman..
tak tahu la kenapa..
asyik loading dan fail saje..
tak sentap g2..
so jom kita tengok Tutorial kat blog azilas ni yer..
cara nak tahu blog kita dah dijangkiti ke belum sejenis malware tu...... terai deh..
mudah je kalau ikut cara dan panduan yang betul...
cehhhhh...g2...





psssttttt : Nanti dah ambik tuto die..jangan la lupa komen dan folow sekali..
ohhhh...satu lagi..blog asmidaraasri.blogspot.com ni bebas malware..jadi jom ajak kawan2 masuk sini..:)
(belagak tak??)





8 comments:

MRS. K said...

best jugak ni..penat nak cek saru-satu blog mana ada virus..huhu

aSmiDar said...

haa..tu la..huhu

Ckin Kembaq said...

rasanya blog ckin dah tak ada malware..hehe jemput lagi naa..

aSmiDar said...

ckin : okey..:)

nabilah_2908 said...

hmm...nk pi tgk jap... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AWAS BUAYA DILEPASKAN

aSmiDar said...

nabilah..Jom..:)

BLADE EDGE said...

salam kak...

stakat ni saya ada tgk kat beberapa blog yg bgtau dgn detail bkenaan menghindari malware ni..bkenaan setting dai jer saya belum sempat tgk lg...

kalau akak dah tgk tutorial tu,bgs la.

aSmiDar said...

tak tau la yang lain..mungkin ade cara lain kot...ni salah 1 nya y akak berkenan..huhuh..kalau ade nnt bgtau akak yer..;)